Summeringsfrågor Maj

Jag hittade en lista med frågor på 'Katie the scrapbook lady's blog. Precis som hon tycker jag det vore roligt att besvara dessa frågor varje månad och se vad som händer i mitt liv.

Vilka böcker och/eller tidningar har jag läst denna månad?
Jag är inne i en Agatha Christie period, när jag försöker läsa om alla hennes böcker. De är ganska snabblästa, så jag hann med några stycken under maj.

Vilka filmer och/eller tvprogram tittade jag på denna månad?
Det har inte varit så jättemycket varken tv eller film denna månaden. Jag och barnen har sett en del Disney (t.ex. 'Ringaren i Notre Date' och 'Oliver och gänget') och bland vuxenfilmer är det nog den nya Bond-filmen Casino Royale. Vi har börjat köpa de gamla Bondfilmerna tillsammans med Expressen varje vecka, så någon sån hann vi nog med också.

Vilka speciella dagar firade jag och hur?
H:s födelsedag firades med tårta i byggsats som H:s mamma bakat och tagit med. Det var sockerkaksbotten, fruktsallad och vaniljsås man själv fick varva på tallriken.

Mors dag firades med en presenter.

Vilka presenter fick jag och/eller gav jag bort?
H fick presenter på sin födelsedag, bl.a. ett visitkortsetui. Jag fick en CD med Jill Johnsson på Mors dag.

Vilka sjukdomar och hälsoproblem har vi haft?
Förkylningar som vanligt. H lider fortfarande av den förkylning han fick av en arbetskamrat i slutet av maj.

Vilka roliga saker har jag gjort tillsammans med vänner och/eller famlijen?
Vi åkte till Hawaii! Pojkarna fick stanna hemma med farmor och farfar så jag och H kunde få lite vuxentid. Babyn fick följa med eftersom hon är för liten för att lämnas hemma.

Vilka nya sorters mat, recept och restauranger har jag provat denna månad?
Jag lagar nästan all mat efter recept och provar ofta nya rätter. Mest nytt denna månad var de restauranger vi provade i Honolulu. En del hade vi ätit på när vi var där 2004, men t.ex. Outback Steakhouse var ny.

Gjorde jag några speciella eller ovanliga inköp?
Vi skaffade en trådlös router till bredbandet. Jag var länge emot trådlöst nät hemma pga att det kändes onödigt med mer strålning i luften, men vi har haft så mycket problem med att dela på uppkopplingen att jag fick ge med mig. Nu känns det väldigt smidigt.

Vilka var månadens besvikelser?
Vi lämnade in Forden på service och när vi fick tillbaka den hade de repat fälgen när de bytte däck på hjulet och dessutom hade spolarvätskebehållaren börjat läcka. Det var första gången vi lämnade in Forden på den verkstan (märkesverkstad) och vi fick hemskt dåligt intryck av den!

Vilka var månadens framgångar?
Vi tapetserade sovrumskorridoren helt själva och det blev jättebra!

Finns det något annat nämnvärt?
Nu när det börjar bli sommar kan vi vara ute mer och utnyttja trädgården Vi klippte gräset första gången för i år och H gödslade gräsmattan. Jag köpte och grävde ner en rododendron och en tomatplanta. Barnen leker i sandlådan, spelar fotboll och njuter av att det går att vara ute utan en massa ytterkläder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0