Framhäva foton

På en scrapbookingsida är antingen fotot eller texten det viktigaste; normalt är dekorationer och papper bara ett stöd till det budskap som finns i bilder och historia. Ibland vill man dock använda papper och dekorationer som tar mer plats - hur gör man då för att fotot inte ska smält in i bakgrunden?

Det viktigaste är nog att välja färger som passar fotot och temat och sedan använda något av följande sätt att framhäva fotot:

  • ram
  • fotomatta (en eller flera)
  • fotohörn
  • målad kant
  • inramning av det viktiga i bilden
  • något som pekar på bilden
Ett tips är att redan när man väljer papper och dekorationer lägga fotona på/brevid och vända sig bort och sedan snabbt titta tillbaka på LOn. Om man ser fotot först är allt som det ska, annars får man ändra på något. Genom att på det här viset flytta runt på foton och dekorationer hittar man snart en egen design även om man från början hade tänkt sig att kopiera någon annans :o)

Här är ett exempel på en LO där jag använt tre olika tekniker för att framhäva viktiga bilder: fotoram, tag som fotomatta och ett hjärta som inramning. Materialet kommer från KMA , Canson, Panduro och PSX. 

image8

Lägeskontroll

Hittade en enkät på Scrappiz. Här är en ögonblicksbild av mitt liv:

1. Senast sedda film: Sagan om Ringen del 1 på DVD

2. Senast sedda TV-program: Aktuellt (i går kväll)

3. Senast hörda radioprogram: kvart i fem-ekot

4. Senast lästa bok: Mördande seans av Agatha Christie

5. Åt senast: Glass med o´boy-pulver

6. Senast gjorda pyssel: hmm, har en LO liggande halvgjord sen en vecka tillbaka. Städar mest just nu ... :(

7. Senast hörda CD: Emmilou Harris "Portrait II"

8. Senast besökta websajt (ej Scrappiz alltså): Aftonbladet.se

9. Köpte senast (ö h t, inte bara scrapping): lunch Smile

10. Senast använda pysselgrej: skärmaskin!

Ha det bra!

Trädgårdsväder!

Äntligen har sommaren kommit till Sydsverige! eller iallafall så är våren igång på allvar. I helgen var jag ute och krattade gräsmattan  (måste ha bort alla kvistar och kottar) och Björn var jätteduktig och hjälpte till att kratta och fylla svarta sopsäckar med torra löv och gamla barr att ta till tippen. Det var så varmt att det var först på söndageftermiddagen jag upptäckte att Ulrikas jacka blivit kvarglömd på dagis i fredags. Hoppsan!

Dagens bilder kommer från förra sommaren. Gräset  är redan så högt att det behöver klippas och det syns ju i bilden vems jobb det blir! :)

image7

Papper, textremsa och band från Club Scrap, utstansade bokstäver QK Sunshine, klamrar är MM foamstamps och slutligen en fjäril av okänt ursprung. Tack för titten!

Glad Påsk!

Nu har vi firat påsk med ägg och lammstek tillsammans med släkten. Favoriten (i alla fall bland barnen) var när vi traditionsenligt rullade femkronor mot godis. Morbror L. lyckades med bedriften att skicka sin femkrona mellen godisbitarna nästan varje gång! Hysteriskt roligt!

Påsken till ära delar jag med mig av en påsk-LO från förra året. Barnen har precis efter långt letande hittat godisäggen påskharen gömt och nu provsmakar de sina fynd. Papper från Canson, KMA och DCVW, chipboardbokstäver och QK ägg.

image6

Sammanfattning av mars

15 sidor hann jag med under mars månad, 38 foton i olika storlekar. Med tanke på att mitt mål är minst 2 sidor i veckan så ligger jag bra till! :D
Här är en LO som är lite annorlunda från vad jag brukar göra. Den var rätt kul att göra, även om jag inte riktigt vet om den är bra eller dålig än. Papper från Rhonna Farrer och KMA, stämplar från Club Scrap och Panduro, diaramar och fotohörn är QK, klistermärkena har jag haft så länge att jag inte vet var de kommer från...
image4

Mars favoriter

Varje månad scannar jag in mina färdiga albumsidor och påbörjar en ny hög. En av mina favoriter denna månad är sidorna om när vi besökte dinoland hösten 2005:
image3

Jag har använt papper från Club Scrap och mina nya dinosauriestansar från Quickutz.


Första inlägget!!!

Har märkt att jag börjar tycka det är konstigt med folk som inte har blogg - så då får jag väl i konsekvensens namn ha en egen också! Här kommer jag skriva om allt möjligt i mitt liv som jag får lust att dela med mig av, så det kommer säker spreta ordentligt i början, men det ger sig nog med tiden. Ha det!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0