En shopaholics bekännelse av Sophie Kinsella

Jag läser i princip aldrig chick-lit, och därför är jag kanske fel person att recensera den här boken, eller gör det att jag är helt rätt person? Hur som helst så gillade jag den. Boken handlar om Rebecka Bloomwood som har ett trist jobb på en ekonomitidning och tillbringar all sin tid med att antingen shoppa eller tänka på vad hon ska shoppa. Hur hon ska kunna betala för alla grejor funderar hon överhuvudtaget inte på, och till sist går det som det går - hon har mer skulder än pengar att betala med. Sen finns ju den där mannen hon springer ihop med lite överallt ...

Det är väldigt roligt att följa Rebecka medan hon försöker få rättsida på sin ekonomi och även om jag aldrig varit skuldsatt så känner jag igen beteendet. Det är precis så det går till när man försöker gå ner i vikt. Det gäller att minimera kaloriintag (utgifter) och maximera motion (inkomster), och beroende på hur man har det i livet kan bådadera te sig lika omöjligt.

Boken var inte så romantisk som jag trodde, fokus ligger på humor. Förmodligen var det det som gjorde att jag gillade boken. Rebecka framstod i början av boken som en stereotyp snygg korkad brud, men allt eftesom historien utvecklade sig upptäcker både hon själv och läsaren att hon faktiskt inte är dum alls. Och jag hade väldigt roligt när jag läste den!
 
Den här boken läste jag för en bokklubb jag är med i.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0